Frisläppt: Ostertag och Bush of Ghosts

Månaden framöver är räddad, om man säger. Bob Ostertag släpper loss sin musik i en Creative Commons-licens. Fritt att bygga nytt av hans gamla grejor, med andra ord. Plus att det mesta finns för nedladdning på hans hemsida. Han skriver själv:

I have made money selling these recordings in the past. It may be my income suffers from giving away these recordings for free. Conversely, it may turn out that my former royalty income will be replaced and perhaps even surpassed by increased income from concert fees due to wider circulation of my music. Who knows? What is known is the cost the corporate “intellectual property rights” battering ram is imposing on culture.

Två andra herrar som släpper loss är Brian Eno och David Byrne. De har släppt den gamla etnosamplingsklassikern My Life in the Bush of Ghosts i en ny version, fri att njuta av. Vad som är intressant är att de också kommer att släppa multitrackversioner på två av låtarna, för att underlätta för remixglada. Värt att hålla utkik efter.

Men börja med Ostertag. Det finns lite som är bättre.