Sekten – Annars är det tyst

Sekten - Annars är det tyst

Har du alltid saknat den musikaliska korsningen av Lilla Huset på Prärien och Nosferatu i din skivsamling? Nu kan du sluta leta.

Först en kort resumé.

Vi kom ju in strax innan, då de fortfarande letade efter melodin som efter hand vaknade skrapades fram så förtvivlat långsamt till dörrarna öppnades för den magknipande kören som fick oss att tappa andan som ett slag i solen nere vid träslöjdstoaletterna i sjunde klass.

Och allt gick så långsamt.

Efter första inkastet tog vi paus, en sjöfågelexkursion. Plötsligt var man ute.

Och kände hur tristessen trängde på.

Tittade på klockan.

En gräsand.

Stövlarna läcker.

Men det är ju skönt i solen i alla fall för att sekunden senare lockas ned i djupet igen. Sektens två sirener visar oss vägen, och vi simmar nedåt, nedåt, nedåt, och känner hur lungorna sakta fylls med ljummet skogssjövatten, som när en liten med dålig blåskontroll tillslut kapitulerar för den varmaste av känslor.

Och nu står vi här. Köksbordet på tredje våningen transistorradion spelar “Happy Modulation”. I den vänliga radiokanalen.

De tio spåren på Annars är det tyst fyller upp hål med musik som jag inte hört men som min mor kunde sjungit för mig när jag var liten, presumtiva nationalsångskandidater för okänd söderhavsö, radioskval från bättre värld.

Och när jag för en sekund sliter mig från tangentbordet och går in i köket, utom hörhåll för de två sirenerna, slår det mig att jag är på väg igen. På väg att kladda ned mig i deras falska trygghet, deras karamellsega lavendeldoftande illusion som simmar mig nedåt.

I kökslampans 75wattare ser jag hur de sorgsna flickögonen letar efter min svaga punkt. Bakom sötkaninens gullmund väntar tänder med smak för halspulsåder.

Men.

Tillbaka vid högtalarna igen, och utan motstånd är jag tillbaka. Glömmer mina frågor, charmas av sötkaninen, bäddas ned i ett luddmjukt bolsterskimmer. Jag gråter med de sorgsna flickögonen och hänger på Sektens Macarena i en kollektiv mass-craze, som när en liten ignorerar framtida kylslag i en våtvarm kapitulation som för mig längre och längre nedåt.

Mer om Sekten hittar du på deras hemsida. Du kan köpa Annars är det tyst från soundstation.dk.

1 thought on “Sekten – Annars är det tyst”

Comments are closed.