Television Pickup – nu i din tv

Ikväll, kl 21:30 i SVT2, sänder Musikbyrån ett reportage om den nya “unga generationen” av svenska jazzmusiker, featuring Klabbes Bank, The Stoner och Television Pickup. Så här står det om inslaget:

Dom är yngre och föredrar det enkla. Lovprisar det ärliga. Lägger groovet på hyllan och väljer Jan Johansson framför Charlie Parker. Det är nästan så att man kan tala om en indiepop-estetik. The Stoner, Klabbes bank och Television Pickup tar i alla fall jazzen ett steg närmare den publiken. En publik dom själva tillhör.

Kåre Persson har också skrivit en krönika om hur han uppfattar tillståndet i svensk jazzmusik av idag, och den “nya gren på det svenska jazzträdet” som håller på att växa fram. Allt intressant läsning. Se programmet ikväll, fredag kl 21:30, eller någon av repriserna, lördag 22 okt 00:30 eller tisdag 25 okt kl 19:30. Sedan kan vi prata om vad som egentligen är nytt, vad som kännetecknar indie och vad som förtjänar att kallas jazz…