Vår i luften

Alla ni som inte suttit och stirrat er fyrkantiga på kraschande pd-patchar har kanske noterat att det är vår, och vi som har varit med några vårar vet ju att när det våras så kan man ju också räkna med att konsertutbudet breddas och fördjupas, om än bara för några veckor. Här kommer en lista över besöksvänliga evenemang för nästkommande tre veckor. Samtliga börjar väl någonstans mellan kl 19 och 20, om inget annat anges.

  • 14 maj: Klara Kjellén firar examen med den mest uppstyrda examenskonserten i musikhögskolans historia. Rosenbergssalen inklädd i svart sammet! 30 personer på scen och 30 bakom! Storbildsskärm och livefilminspelning!
  • 20 maj: Klara Kjellén med sextett/oktett spelar i Kristianstad på Södra Kasern.

  • 26 maj: Studenter från Musikhögskolan spelar på Jeriko, Malmö. Klara Kjellén sextett är där, liksom Ola Paulsons Konvoj-orkester, och givetvis många fler.

  • 30 maj: Katrine Amsler håller examenskonsert i Lilla Salen på Musikhögskolan, Malmö, tillsammans med den legendariska ukulelekvintetten Tabasco.

  • 2 juni: Samuel Hällkvist examenskonserterar på Jeriko, Malmö, och supportas av inga mindre än Kap Farväl.

Affischen till den 30:e juni är gjord av Mai-Britt Amsler. Tabascologgan är exklusivt designad för jazzkvintetten Tabasco av Mads Berg.