Ett besök från forntiden

Mr Music ringde till mig. Han skyndade sig att påpeka att han inte kom med något bindande prenumerationstvång och att han minsann fräschat upp sin musikblandning sedan sist (måste varit kring -91: London Beat, Snap, kanske någon G’n’R-ballad…) och att nu hade han ett specialerbjudande för oss 79:or – tre olika sorters för bara 49 kronor styck. Mr Music frågade om jag gillade “popochrock, ballader eller techno-disco”. Jag försökte låta så plågad och utsatt som möjligt när jag ljög och sade att jag inte gillar musik. Han insisterade på att jag skulle ge bort skivan till någon i släkten – eller kanske en vän? – i julklapp. Jag försökte låta så ärlig och osentimental som möjligt när jag svarade att jag inte har några vänner, och att jag inte firar jul av anledningar jag inte går in på så här i samtal med en okänd människa. Mr Music insåg till sist att jag var ett hopplöst fall, och vi lade på. Detta var en halvtimme sedan, men kroppen är fortfarande kall på ett sätt jag inte har känt sedan Bröderna Herreys unplugged-reunion. Jag är inte skrockfull, men jag är nästintill övertygad om att hade jag gett Mr Music lillfingret, hade han tagit hela handen, och jag hade fått börja om ifrån 1991.

2 thoughts on “Ett besök från forntiden”

  1. Jag trodde inte att Mr Music var aktiv längre, att han pensionerat sig, dragit sig tillbaka i sorg över att 90-talet tog slut och Y2K-kraschen aldrig slog igenom. Men han har väl bara suttit en stuga likt UNA-bombaren och skrivit ett 1000-sidigt manifest mot fullängdsalbum och världens indiefiering. En gång i tiden var Mr Music före sig tid när det kom till menlös pop. De släppte Wheel of fortune över ett år innan Ace of Base slog igenom, och den singeln var typ tredje hitten de hade.

  2. Var själv en av dessa utsatta -79:or som Mr music ringde så sent som igår (läs tisdag) Själv förklarade jag att jag var en inbiten jazznörd och frågade om de hade några sjyssta bluenote och ecm produktioner att erbjuda. Mr music blev rädd och och skynade sig genast att förklara att MR music då inte var nåt för mig och avslutade snabbt samtalet.

Comments are closed.